De therapeut

Profielfoto IMG_8024 cropped small helderMijn naam is Marieke van den Assem (1969). Sinds 1994 ondersteun ik met veel plezier mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, aanvankelijk als trajectbegeleider, loopbaanbegeleider en (managements-) coach en sinds 2005 als psycholoog. Betrokkenheid en compassie zijn voor mij belangrijke waarden.

Mijn ervaring als psycholoog heb ik opgedaan in verschillende instellingen voor specialistische GGZ en voor verslavingszorg. Na mijn kwalificatie als GZ-psycholoog behaalde ik de registratie van Cognitief gedragstherapeut VGCT en bekwaamde ik mij in o.a. Schemagerichte therapie (SGT), EMDR en Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT).  Vanuit de behoefte meer verdieping in mijn werk aan te brengen en complexe problematiek te behandelen, heb ik tevens in Nijmegen de opleiding tot Psychotherapeut afgerond en bekwaam ik mij in Emotion Focused Therapy (EFT).

In de afgelopen jaren behandelde ik onder meer mensen die in hun dagelijks leven gehinderd werden door angstklachten, mensen die depressief waren geraakt na bijvoorbeeld verlieservaringen of conflicten, mensen die na traumatische ervaringen niet meer goed konden functioneren, of die in contact met anderen steeds weer in de problemen kwamen, of adolescenten die het niet goed lukte hun volwassen leven vorm te geven. In mijn praktijk behandel ik mensen individueel, of samen in partnerrelatietherapie.

Voordat ik de universitaire opleiding tot psycholoog volgde, studeerde ik af als Bestuurskundig onderzoeker (Universiteit Twente, 1993) en als Beroepskeuzeadviseur en loopbaanbegeleider (Hogeschool Saxion, 1996) en werkte ik als onderzoeker aan de Universiteit Twente.

Registraties en lidmaatschappen
Psychotherapeut BIG (19912657116)
GZ-psycholoog BIG (89912657125)
Cognitief Gedragstherapeut en Supervisor VCGT (8301)
Leertherapeut Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (PT-200906)
Psychotherapeut Kwaliteitsregister NVP
Persoonsgericht Experiëntieel Psychotherapeut VPEP (20379)
Gevisiteerd lid Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & psychotherapeuten

AGB code: 94015490
AGB-code praktijk: 94062089

KvK: 63387115