De therapeut

Profielfoto IMG_8024 cropped small helderMijn naam is Marieke van den Assem, ik ben geboren in 1969. Sinds 1994 ondersteun ik met veel plezier mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, aanvankelijk als trajectbegeleider, loopbaanbegeleider en (managements-)coach en sinds 2005 als psycholoog. Betrokkenheid, compassie, eerlijkheid en helderheid zijn voor mij belangrijke waarden.

Mijn ervaring als psycholoog heb ik opgedaan in verschillende instellingen voor specialistische GGZ, en eerder in de verslavingszorg. Na mijn kwalificatie als GZ-psycholoog behaalde ik de registratie van Cognitief gedragstherapeut en bekwaamde ik mij in Schemagerichte therapie en in EMDR. Vanuit de behoefte meer verdieping in mijn werk aan te brengen en complexe problematiek te behandelen, heb ik vervolgens aan in Nijmegen de opleiding tot Psychotherapeut gevolgd.

Momenteel ben ik naast mijn eigen praktijk werkzaam in een grote instelling voor specialistische GGZ. In de afgelopen jaren behandelde ik onder meer mensen die in hun dagelijks leven erg gehinderd werden door angstklachten, mensen die depressief waren geraakt na bijvoorbeeld verlieservaringen of conflicten, mensen die na traumatische ervaringen niet meer goed konden functioneren, of die in contact met andere mensen steeds weer in de problemen kwamen, of adolescenten die het niet goed lukte hun volwassen leven vorm te geven. Ik behandel mensen individueel, in groepen of samen in partnerrelatietherapie.

Voordat ik de universitaire opleiding tot psycholoog volgde, studeerde ik af als Bestuurskundig onderzoeker (Universiteit Twente, 1993) en als Beroepskeuzeadviseur en loopbaanbegeleider (Hogeschool Saxion, 1996) en werkte ik als onderzoeker aan de Universiteit Twente.

Registraties en lidmaatschappen:
Ik ben BIG-geregistreerd Psychotherapeut (registratienummer 19912657116) en GZ-psycholoog (registratienummer 89912657125). Daarnaast ben ik geregistreerd Cognitief Gedragstherapeut en Supervisor VCGT (8301). Tevens ben ik lid/supervisor van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (PT-200906) en lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & psychotherapeuten.